dijous, 31 de desembre del 2015

Streisand Partners

Produced by Kenny "Babyface" Edmonds and Walter Afanasieff
Executive Producers: Barbra Streisand and Jay Landers


IT HAD TO BE YOU (with Michael Bublé)
PEOPLE (with Stevie Wonder)
COME RAIN OR COME SHINE (with John Mayer)
EVERGREEN (with Babyface)
NEW YORK STATE OF MIND (with Billy Joel)
I'D WANT IT TO BE YOU (with Blake Shelton)
THE WAY WE WERE (with Lionel Richie)
I STILL CAN SEE YOUR FACE (with Andrea Bocelli)
HOW DEEP IS THE OCEAN (with Jason Gould)
WHAT KIND OF FOOL (with John Legend)
SOMEWHERE (with Josh Groban)
LOVE ME TENDER (with Elvis Presley)

----------

LOST INSIDE OF YOU (with Babyface)
previously unreleased
I'VE GOT A CRUSH ON YOU (with Frank Sinatra)
from the 'Frank Sinatra album Duets' - 1993
I FINALLY FOUND SOMEONE (with Bryan Adams)
from the Original Motion Picture Soundtrack 'The Mirror Has Two Face' - 1996
I WON'T BE THE ONE TO LET GO (with Barry Manilow)
from the album 'Duets' - 2002
GUILTY (with Barry Gibb)
from the album 'Guilty' - 1980

Fame 2009


Dansa, teatre, música i el tractament del camí artístic. Una pel·lícula obligada (basada en Fame de Christopher Gore i dirigida per Kevin Tancharden sota el guió d'Allison Burnett).

Dins la pantalla i dins la banda sonora únicament hi sobresurt un nom: Asher Monroe Book. Posseeix allò que li permet expressar-ho tot a través de la seva veu. Només cal escoltar el clàssic de George & Ira Gershwin Someone to watch over me, la balada Try o -superant a John Legend- la incomparable versió d'Ordinary People.

Dreamgirls


26/12/2015

The best live rendition of this song was performed by the uncomparable

Grand Piano

Protagonitzada per Elijah Wood i John Cusack, la pel·lícula dirigida per Eugenio Mira gira entorn a l'arriscada interpretació pianística d'una peculiar obra (La Cinquette, de Patrick Godureaux). És un compositor fictici i inventat per la dramatúrgia, però la partitura existeix amb el mateix títol. Així doncs, qui tingui interès en saber-ne més, deixo aquí un enllaç (cliquin). I qui vulgui investigar sobre la crítica de la banda sonora i el film, aquí n'hi ha un altre (tornin a clicar).

Ara bé, la pel·lícula compta amb tres mostres musicals més que resten silenciades en els enllaços anteriors. Penso que és just anotar-les. Per tant, la banda sonora de Grand Piano (2013) inclou també Ten happy fingers (escrita per Dr. Seuss i Frederick Hollander), The truth about love (de Vertigo Surround) i l'increïble espiritual negre Sometimes I feel like a motherless child (interpretat per Alice Ella).

Sens dubte, el millor moment de la pel·lícula i de la banda sonora és per Sometimes I feel like a motherless child. Sweet memories and... Merry Christmas to everyone!


The sound of music


25/12/2015

Seven brides for seven brothers


25/12/2015

Tina Live

From Tina Turner's 50th anniversary World Tour 2008/2009,
the extraordinary concert tour recorded live at GelreDome, Arnhem Holland (CD-DVD).

Wish I'd seen her on stage...


Where We Are Tour - 1D




Live from San Siro Stadium. Milan, Italy (June 2014)


Well done!


Queen / The Wembley Weekend

En motiu del 25è aniversari de The Magic Tour, l'any 2011 editaren el doble DVD amb els llegendaris concerts de Queen al Wembley Stadium (London), del divendres 11 -inèdit fins el moment- i del dissabte 12 de juliol de 1986. Increïbles en una paraula. Els temes més sonats: Tear It Up, Under Pressure, Who Wants To Live Forever, Now I'm Here, (You're So Square) Baby I Don't Care / Hello Mary Lou (Goodbye Heart), Tutti Frutti, Radio Ga Ga i Friends Will Be Friends. L'energia despresa és immensa! I sí, no existeix Queen sense el gran Freddie Mercury.

Justin Bieber - Under the Mistletoe

Sens dubte, un dels millors discs nadalencs: Under the Mistletoe de Justin Bieber. Amb una producció de categoria sota els noms de Christopher Hicks i Kuk Harrell (album producers), junt a Scott "Scooter" Braun i Usher Raymond IV (executive producers), la deluxe edition conté alguns temes que convé tenir-los presents:

                  Santa Claus Is Coming To Town
Pray
Fa La La - feat. Boyz II Men
Only Thing I Ever Get For Christmas
The Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire) - feat. Usher
Christmas Love

Back to Brooklyn

Enregistrat al Barclays Center (Brooklyn, New York) l'11 i 13 d'octubre de 2012, la deluxe edition de l'àlbum Back to Brooklyn inclou algunes meravelles d'una cantant que no cal ni presentar, envoltada d'un equip integrat per grans noms, com Jay Landers, Richard Jay-Alexander, William Ross, Marty Erlichman, Scott Lochmus o Eileen Bernstein. A més de sentenciar els clàssics, Barbra Streisand brilla concretament en Didn't We i Rose's Turn / Some People (del musical Gypsy) / Don't Rain On My Parade (de Funny Girl). Però sobretot, realitza una emotiva dedicació al seu apreciat Marvin Hamlisch amb l'original orquestració de The Way We Were (interpolant Through The Eyes Of Love) que serà recordat. Entre alguns convidats, compta amb la presència del famós trompetista Chris Botti en What'll I Do / My Funny Valentine, Lost Inside Of You i Evergreen. Ara bé, el moment més especial és doble. Primer, quan mostra al públic un audiovisual creat pel seu fill Jason Gould com a regal en motiu de l'aniversari de la seva mare, on s'hi aprecia una versió d'alt nivell de Nature Boy. La sorpresa impressiona encara més quan Barbra Streisand anuncia el cantant: Jason Gould! Sens dubte, elegància, bon gust i vocalitat indiscutibles. I segon i a continuació, el duet perfecte entre una mare i un fill en primera audició en viu: How Deep Is The Ocean (Barbra Streisand i Jason Gould). Sense paraules. Tota una recomanació discogràfica.

Concert Sibelius a L'Auditori

Cita matinal obligada amb l'OBC a l'Auditori, el passat 13 de desembre, pel programa reservat exclusivament a J. Sibelius -en el 150è aniversari del seu naixement- sota la batuta d'Ari Rasilainen i la visita del Cor acadèmic masculí d'Hèlsinki.


El Concert Sibelius (d'una hora i trenta minuts sense pausa) va permetre disfrutar a Barcelona de la naturalitat del gest d'Ari Rasilainen i, per tant, del seu so, imprimint precisió i realçant els silencis, tot i donant un elevat rendiment a l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. A més, la producció (12 i 13 de desembre) també comptà amb l'excel·lent presència del Cor acadèmic masculí d'Hèlsinki, el qual interpretà tot el repertori de memòria.

Emblema del país i ple de significació, Finlàndia, Op. 26 (J. Sibelius) va ser la primera obra del concert. Impressionant versió en què, malgrat que l'orquestra apretà sutilment la dinàmica forte, el cor va provocar aquella plaent sensació de brisa elèctrica corporal en tot moment. I a continuació, l'impactant Kullervo Op. 7 (J. Sibelius) que deixà sense respiració a més d'un pel contingut i pels resultats, comptant -en la tercera secció- amb la soprano Tuija Knihtilä i el baríton Juha Uusitalo (tots dos correctes, amb cert posicionament de la veu femenina). La Introducció va lluir per l'afinació de les cordes, els seus timbres aguts i la precisió en el pizzicato i les pauses. La joventut de Kullervo exhibí una adequada lleugeresa en els dissenys melòdics descendents dels violins, una discreta disminució de la concentració en la secció vent-fusta, un passatge en majúscules per totes les cordes i competència en els darrers acords reiterats just atacats progressivament amb menys intensitat. Més tard, Kullervo i la seva germana van estar envoltats d'una textura operística on l'orquestra va fer un bon paper i el cor sentencià tot el contingut del text amb expressivitat, claredat i afinació de vertadera qualitat. Ara bé, el punt àlgid de la interpretació de l'obra de J. Sibelius -basada en la epopeia finlandesa del Kalevala- fou el fragment Kullervo va a la guerra. Excel·lent mostra orquestral de la partitura (timbres, textures i mixtures) gràcies a la direcció d'Ari Rasilainen. I per acabar, la Mort de Kullervo -iniciada amb un fi pianissimo de les cordes- va mostrar les sonoritats nobles més fortes de l'orquestra i el cor culminà el seu protagonisme a través de la magnitud del text i el gran crescendo en la síl·laba "kuo" (kuolemansa kohtaeli / sa pròpia fi llaurà). Reservat amb intel·ligència en el darrer calderó, Ari Rasilainen usà un dinamisme expansiu d'òpera per tancar categòricament el Concert Sibelius.