Måns Zelmerlöw, el guanyador de l'Eurovision Song Contest 2015, ha publicat el seu darrer àlbum d'estudi Perfectly Damaged aquest mes de juny, sota el segell discogràfic Warner Music. Produït per Winterlude, Anton Malmberg Hård af Segerstad, Joy Deb, Fredrik Sonefors i Martin Bjelke, conté un conjunt de temes que s'emmarquen a la perfecció dins dels patrons musicals del pop actual i, alhora, integren detalls únics que converteixen el disc en una excel·lent mostra d'elevada qualitat.
De manera evident, hi predomina la vocalitat i la intensitat interpretativa de Måns Zelmerlöw. A banda d'aquesta realitat, l'única crítica de l'àlbum recau en els temes: tots són bons. Aquest fet dificulta la tria dels millors. Ara bé, a banda de Heroes, la cançó amb què guanyà el concurs (veure Måns Zelmerlöw - Eurovision Song Contest 2015), n'hi ha tres més que reuneixen les característiques per a convertir-se en els propers singles d'èxit. Comentem-los en ordre d'importància. Should've gone home és d'impacte, sorpèn per les diferents atmosferes sonores per on et fa viatjar, t'atrapa per la intensitat d'una lletra que ho diu tot, és addictiva. La frase "I can't break your wall" talla la respiració, què pots dir davant "How hard can it be to say 'no'?" i l'única dosi de la veu de cap tan apreciada és reservada només en una nota (just enmig de "Just to find"). Tot és perfecte per convertir-la en el segon single, acompanyada d'un vídeo que expliqui bé tot el contingut. El tercer single, la balada Hearts collide, on el poder de la melodia -sovint harmonitzada- es combina amb l'expressivitat de l'artista i la maduresa del missatge. Per cert, el duo entre el cantant i el violoncel que hi apareix i l'efecte de la secció de corda són seductors. I finalment el quart single, Unbreakable, l'inqüestionable up-tempo ideal en una pista de ball, directe, amb potents background vocals múltiples, frases àmplies i alhora tota una constant afirmació amb el "jo" de la lletra.
Aquests quatre temes poden ser un bon cocktail per les llistes de vendes i embriagar al públic amb els corresponents audiovisuals. Però hem de mencionar a part dues joies més que haurien de reservar-se exclusivament per a les versions potents del directe. Someday (you and I) és una altra droga i narra tota una pel·lícula més que freqüent, evidenciant i insistint en allò que sembla ser que encara no se sàpiga del tot: "It's not me it's you and I, it's you and I, it's you and I". La llum de Kingdom in the sky és l'altra pedra preciosa plena d'esperança, amb unes atractives background vocals profundes i de reminiscències ètniques. Pot generar bones expectatives en la versió en viu.
M'alegra enormement -i no puc amagar aquesta impressió- la inclusió, en l'àlbum Perfectly Damaged, d'indicis sutils i també l'herència directa dels anys 80. El duet What's in your eyes (amb Tilde Vinther) que tanca el disc és una clara mostra. Parlo de la instrumentació orquestral, de la melodia i del tractament de les intervàliques en les veus.
Sobre el primer tema de l'àlbum, dir que Stir it up obre a la perfecció el treball discogràfic de Måns Zelmerlöw, amb un especial timbre instrumental en la introducció que no deixa a ningú indiferent. La resta de temes (Live while we're alive, Let it burn i Fade away) es poden englobar per la potent energia que desprenen i The core of you torna a optar pel significat d'afirmacions com "Never wanna break and don't you ever change the core of you".
En resum i sens dubte, tot un enregistrament de categoria. Sospito que hi falta una cançó, justament que dóna nom a l'àlbum: Perfectly Damaged. La sentirem alguna vegada, Måns? Per cert, no ho dubtis, el teu disc ja forma part de la meva banda sonora. Molta sort en aquesta nova etapa i t'envio la millor de les energies des de Barcelona! From me to you. Tack för din musik.