L'OBC (sota la batuta d'Emmanuel Krivine) va presentar un programa variat els dies 24, 25 i 26 d'abril de 2015 a l'Auditori, destacant el passat dissabte 25 en la segona part gràcies a la Simfonia núm. 5, en re menor, Op. 47 de Dimitri Xostakóvitx. La secció de vent-metall va interpretar de manera molt competent el primer moviment, amb clara convicció pel poder de la marxa i de l'unisò orquestral. Els metalls van tornar a lluir participació en l'Allegretto, on les cordes executaren amb precisió els pizzicati i Emmanuel Krivine dirigí amb agògica elegant. El Largo va ser encertat en el caràcter dramàtic i en la intervenció de l'arpa. Però sobretot, ambdós moviments -segon i tercer- van recrear autèntics moments de cambra. El darrer de la simfonia, sens dubte, molt espectacular: tota l'orquestra plena en el fortissimo!
Ara bé, en la primera part, una OBC reduïda va intentar afrontar la Simfonia núm. 31, en re major, KV 297, "París" de Wolfgang Amadeus Mozart. No es pot acceptar la desafinació -sobretot dels violins- en l'Allegro assai; ni la indiferència entre els modes major i menor, ni la desafinació generalitzada novament, en l'Andante; ni tampoc el desordre rítmic, ni la reiterada desafinació del conjunt, en l'Allegro. No es pot acceptar que els músics mostrin al públic l'exercici d'una lectura de la partitura pràcticament a primera vista, o donin aquesta impressió.
Després de cinc minuts, l'OBC més ampliada va oferir un paper millorat i destapà els moments cambrístics de la música de Richard Strauss amb les belles Quatre últimes cançons. Però els reals minuts de música de cambra els oferiren, com ja hem comentat, a la segona part del concert. Frühling fou correcta, però llàstima de la imprecisió orquestral en els respectius acords finals de September, Beim Schlafengehen i Im Abendrot. La soprano finesa Camilla Nylund va ser l'encarregada d'interpretar la part vocal de les cançons: afinadíssima, elegant, d'aguts agradables, a vegades coberta per l'orquestra, equilibrada, sinònim d'èxit, en definitiva tot un fenomen.
Així doncs, el plat únic del concert fou la Cinquena simfonia de D. Xostakóvitx, però no podem oblidar els altres concerts en paral·lel que no haurien d'estar programats: el concert de telèfons del públic, el concert de lletres, frases i paràgrafs sense sentit en les notes al programa i el concert etern d'aquell caramel que finalment algú va aconseguir desembolicar!